ACTIE: GRATIS OFFERTE. DE LAAGSTE PRIJS. TOP KWALITEIT. RECHTSTREEKS UIT PORTUGAL.

Meer informatie over Ons

Wij leveren bladen van natuursteen in de Benelux die met uiterste zorg en aandacht zijn gefabriceerd en welke kunnen door onze installateurs geïnstalleerd worden.

Onze kwalitatieve hoogstaande producten vragen om zorgvuldige behandeling en installatie. Wij werken daarom met de beste vakmensen die de nodige ervaringen en kennis hebben opgebouwd om zo een perfect product af te leveren. Wij richten ons vooral op keukenwerkbladen, omdat hier het meeste vraag naar is. Dat houdt natuurlijk niet in dat andere bladen overbodig zijn. Ook hier besteden wij alle aandacht en zorg aan.

Wat is Silestone?

Het belangrijkste bestanddeel waar Silestone uit bestaat, is natuurlijk kwarts. Maar liefst meer dan 90% bestaat uit natuurlijk kwarts. Door de hygiënische werking is het blad gemakkelijk schoon te houden en het is bovendien een hard en stevig materiaal. Silestone biedt u vele verschillende kleuren aan met drie verschillende afwerkingen.

Silestone is koploper op het gebied van natuurstenen oppervlakken voor badkamers, keukens, vloeren en wandbekledingen. Bij het aanschaffen van een Silestone product, bent u gegarandeerd van een levenslange meubel waar u jaren plezier van zult hebben. Dit komt door de anti-bacteriële en hygiënische werking. Daarnaast wordt het onderhoud van het gesteente erg makkelijk gemaakt.

Wat is Compac?

COMPAC, een Spaans bedrijf dat in 1975 is opgericht, is de topfabrikant als we het hebben over het verzorgen van kwalitatieve en naar eigen smaak gemaakte producten van marmer en kwarts. Bladen van technologisch marmer worden uit Spanje gehaald en technologisch kwarts uit Portugal. Het bedrijf bestaat uit minstens 400 deskundige medewerkers die er elke dag aan werken om de bijzondere producten te verbeteren. En dat is te zien aan hun capaciteit van maar liefst meer dan 4,5 miljoen vierkante meter steen per jaar.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET MATERIAAL

Hoe zwaar zijn natuurstenen keukenwerkbladen?

Keukenwerkbladen zijn niet bepaald licht. Natuursteen is over het algemeen zwaar en graniet en kwarts kunnen ongeveer 80 kilogram per vierkante meter wegen.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Met graniet en kwarts is er meer mogelijk dan alleen een keukenwerkblad oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Mocht u zich afvragen of het ook mogelijk is voor een ruimte die u in gedachten heeft, neem dan gerust contact op voor het beste advies.

Waarom zijn graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Het gebruik van natuursteen is niet alleen een praktische keuze, maar ook een duurzame keuze. Natuursteen is namelijk een puur natuurproduct en heeft daarnaast ook een hygiënische werking. Zo is het blad gemakkelijk te onderhouden. Het is een stevig en zwaar materiaal, maar het is ook hittebestendig. U kunt de hete pannen direct op het blad neerzetten.

Waarom worden granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds populairder?

In het verleden konden alleen de hogere inkomensklasses zich een granieten keukenwerkblad veroorloven. Maar die tijd ligt achter ons. Kwarts werd pas later populair. Dit komt door de moderne uitvindingen, machines en technieken die we tegenwoordig hebben. Zo is het voor iedereen betaalbaar geworden. Daarnaast is het ook erg praktisch om een product aan te schaffen van deze materialen, omdat het onderhoud van de bladen weinig geld en tijd kost.

Hebben granieten en kwarts keukenwerkbladen oneffenheden?

Wij kunnen u niet garanderen dat een granieten blad geen kleine oneffenheden bevat. Het kan zijn dat er strepen of krassen op terecht komen tijdens het installeren, al proberen we dit natuurlijk wel te voorkomen. Mocht het toch gebeuren, dan kunnen ze onzichtbaar worden gemaakt. Als u voor een blad gaat van kwarts, dan is dit niet echt van toepassing. Deze bladen worden namelijk met de hand gemaakt en afgewerkt door de specialisten.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

In Europa is het gebruik van natuursteen in de keuken een must-have. In de Benelux is dit echter wat minder. Dit komt omdat een product van graniet en kwarts zijn perfecte staat behoudt en niet verkleurt, veroudert of verslijt, terwijl Zuid-Europeanen juist van mening zijn dat deze zaken zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet en marmer zijn verschillende steensoorten. Als er  kalksteen wordt gekristalliseerd dan ontstaat er marmer. Marmer wordt vooral gebruikt voor badkamers, tafelbladen en vloeren. Graniet bestaat uit drie soorten mineralen: kwarts, mica’s en veldspaten. Dit stollingsgesteente ontstaat doordat de ondergrond van magma wordt gestold. Calcium is een belangrijk deel van deze materialen. Pas daarom goed op met bijtende, zure schoonmaakmiddelen, zoals chloor, citroen en ammonia. Graniet wordt vooral gebruikt voor keukens en vloeren.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Graniet en kwarts worden vooral gebruikt voor het produceren van een keukenwerkblad. En dat is geen verrassing, aangezien deze materialen misschien wel levenslang meegaan. Door de hittebestendigheid en hygiënische werking kost het onderhoud minder geld en tijd. Al moet er wel opgepast worden met het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen.

Graniet is een populair materiaal om te gebruiken voor een keukenwerkblad. Graniet bestaat ook voor een deel uit kwarts. Elk stuk graniet is uniek, omdat geen steen hetzelfde is. Elk stuk behoudt echter wel zijn topkwaliteit. Wij adviseren u een blad van graniet één tot twee keer per jaar opnieuw te laten sealen. Dit zal slechts 15 tot 20 minuten duren.

Kwart is een ander materiaal dan graniet. Dit materiaal behoudt zijn kleur, omdat het product handgemaakt is en vervolgens wordt gecheckt door laboratoriumspecialisten. Zij zorgen dat de kleur overal hetzelfde is en dit ook blijft. Verkleuring wordt daarom ook tegengegaan. Er zijn twee verschillende manier om dit te doen. Een product van kwarts absorbeert daarnaast (bijna) geen vocht en vloeistoffen.

Keukenwerkbladen worden meestal gemaakt van graniet of kwarts. Marmer is niet het materiaal wat wij adviseren voor in de keuken. Er kunnen vlekken op het marmer ontstaan door de stoffen die vrijkomen in de keuken. Bijvoorbeeld tijdens het koken. Zo kan het ook zijn dat er krassen ontstaan. Als men het fijn vindt om een wat versleten blad te hebben, dan is marmer wel het perfecte materiaal. Waar marmer wel voor geschikt is, is voor de badkamer, gevels en open haarden. Mocht u zich afvragen of het ook voor een andere ruimte mogelijk is, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Kwarts?

Kwarts is een gekristalliseerd materiaal en heeft daarom geen kleur. Meestal is het transparant of wit. Toch kan dit bewerkt worden, zodat er wel een kleur ontstaat. Kwart wordt geleverd in natuurlijke staat. Dit materiaal is het belangrijkste bestanddeel van composiet.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van composiet.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo staat voor terras in het Italiaans. Dit materiaal werd en wordt vooral gebruikt voor sierlijke decoraties. Denk aan de oude mozaïeken en klassieke muren en vloeren. Dit materiaal wordt al ongeveer 500 jaar gebruikt. De korrels van marmer of natuursteen worden gemengd met cement en zo ontstaat dus Terrazzo.

Wat is keramiek?

Een blad van het materiaal keramiek is het beste wat u kunt hebben. Dit materiaal is hittebestendig en kan tegen een stootje. Door het samendrukken en bakken van klei en kleurstoffen, ontstaat er een schitterend materiaal van keramiek. U kunt tijdens het koken alle hete pannen op het blad neerzetten, zonder ook maar enige beschadigingen op te lopen. Keramiek is ontzettend duurzaam en daarom erg geschikt voor de keuken.

Kan ik een mes op mijn keukenblad gebruiken?

Wij adviseren u ten alle tijden een snijplank te gebruiken voor de zekerheid. Het is mogelijk om op een granieten keukenwerkblad te snijden. Dit is echter niet goed voor uw messen. Deze zullen slijten en minder goed snijden, vanwege het dikke, stevige materiaal van het keukenwerkblad. Op keukenwerkbladen van andere materialen raden wij het u af om op te gaan snijden.

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

De diktes kunnen per blad verschillen. Kijk daarom in onze assortiment welke steen u wilt hebben en welke maat erbij staat.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Wij dichten alle bladen af voordat deze de fabriek verlaten. Dit doen wij niet zelf, maar dit wordt gedaan door een impregneerbedrijf. Dit is een noodzakelijke handeling en zorg ervoor dat het blad zijn kleur zal behouden en er geen vloeistoffen in het blad trekken. Zo wordt de levensduur gemaximaliseerd. U kunt er zelf ook voor zorgen dat het blad langer mee gaat. Pas bijvoorbeeld goed op met zure, bijtende schoonmaakmiddelen, zoals chloor en citroen, maar ook middelen die stoffen, zoals zwavelzuur en zoetzuur in zitten bevatten.

Voordelen van impregneren zijn onder andere het verminderen van het indringen van vocht zodat u langer kunt genieten van uw blad. Impregneerbedrijven zijn gespecialiseerd in het voorkomen en verminderen van veel nadelige gevolgen voor natuurstenen materialen. Een goed begin is het halve werk. Ga daarom zelf ook goed om met het blad en zorg dat het goed onderhouden wordt. Zo voorkomt u dat het blad snel absorbeert. Een impregneerbedrijf zorgt dat het materiaal van uw blad beschermd wordt tegen vloeistoffen zoals voedselresten, drank, koffie en thee.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Hetgeen wat wij adviseren is om maximaal 350 millimeter aan te nemen als u voor graniet of kwarts kiest. Mocht u voor een andere soort steen gaan, dan zal dit kleiner zijn. Het is van belang om geen gewicht te plaatsen op het overhangende gedeelte aangezien deze niet is ondersteund.

Kan steen worden gerepareerd?

Het antwoord is ja. In het geval van een deukje of een wat grotere deuk is het mogelijk om dit te repareren. Dit kan door middel van afgewerkte epoxyhars wat afgestemd is op de kleur.

Kunt u verschillende steenafwerkingen op kwarts gebruiken?

Dit is helaas niet het geval. U moet kijken of uw kleurkeuze beschikbaar is in het assortiment. We bieden geen andere kleuren aan, behalve de kleuren die u op onze site kunt vinden. Gelukkig is ons assortiment behoorlijk uitgebreid.

Tot hoe ver overlapt het overhangende deel?

Voor de keukenwerkbladen geldt het dat er 20mm voorbij de geïnstalleerde deuren komen. Deze hebben een diepte van 560mm waarbij rekening wordt gehouden met een lengte van 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen in totaal 600mm diep zijn. Voor de badkamer gelden er iets andere metingen. Daar is de diepte 280mm met een maximale toegestande diepte van 20mm voor de deurren, voor een totale voor een diepte van 320mm. Het overhangende materiaal is meestal tussen de 10 – 20mm die bepaald worden door sjablonen. Dit zit meestal aan de zijkanten. Dit zijn algemene cijfers en kunnen voor u niet van toepassing zijn. U kunt zelf uw maten bepalen en aanpassen.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

De materialen graniet en kwarts hebben een lengte van ongeveer 3 meter. Dit loopt aan één stuk door en daarom worden bladen samengevoegd. Bij donkere kleuren is dit minder snel te zien dan bij lichte kleuren. Graniet is een voorbeeld van een lichtkleurig materiaal. Maar door de vele voordelen die dit materiaal met zich meebrengt, is het meestal geen groot probleem als een aansluiting zichtbaar is. Wij kunnen zelf niet veel veranderen aan de voegen, omdat het materiaal van oorsprong al zo is. Toch zorgen wij ervoor dat de breedte van de voegen minimaal is zodat het nauwelijks opvalt.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Alles wat op onze website staat, is voor u een indicatie van hoe het keukenwerkblad er uit zal gaan zien. Wij kunnen u echter niet garanderen dat u een één-op-één hetzelfde krijgt met wat er op de website staat. Dit komt doordat graniet door de natuur wordt gemaakt. Elk stuk is daarom uniek. Voor een kleine bijdrage is het mogelijk om samples opgestuurd te krijgen, zodat u een beeld heeft van het materiaal en zo op uw gemak een keuze kan maken. Bij kwarts is dit minder erg.

Waarom verschillen de prijzen per steen?

De prijzen verschillen per steen en daar zijn een aantal redenen voor. De transportkosten zijn niet voor alle stenen hetzelfde, omdat de stenen uit verschillende landen worden gehaald. De arbeidskosten zijn ook niet overal hetzelfde, omdat de ene steen makkelijker op te graven is dan de andere steen. Daar horen ook de kosten van de machines bij die bij elke opgraving anders zijn. Tevens wordt er gekeken naar het soort steen. Stenen die veel worden gekocht en waar veel aanwezig van zijn, zijn een stuk goedkoper dan zeldzame stenen die niet zo vaak voorkomen.

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Marmer is een goedkopere optie. Wij raden u af om een keukenwerkblad aan te schaffen van marmer. De keuken is vaak een plek waar allerlei stoffen vrijkomen tijdens het koken. Er kunnen al snel vlekken ontstaan op een marmeren keukenwerkblad.

Desondanks is het wel mogelijk om een marmeren keukenwerkblad te installeren. Wij adviseren u om op te passen met middelen die u gebruikt in de keuken en wees vooral voorzichtig.

Hoe zwaar zijn stenen keukenwerkblad?

Stenen keukenwerkbladen zijn nogal zwaar. De materialen graniet en kwarts hebben een gewicht van ongeveer 80 kilogram per vierkante meter.

Wat moet ik weten over graniet?

Het is belangrijk om te weten dat graniet wordt gemaakt en geproduceerd door zowel mensen en fabrieken. Graniet is namelijk een natuursteen en komt rechtstreeks uit de natuur. Daarom is het ook een zwaar materiaal. Door zijn hittebestendigheid en hygiënische werking is een granieten blad makkelijk om te onderhouden. Omdat alles in de natuur niet identiek aan elkaar is, is ook elk stuk graniet niet hetzelfde. Wel zijn alle stukken van dezelfde, hoge kwaliteit.

Omdat graniet een materiaal is uit de natuur, zullen de kleuren verschillen. De afbeeldingen die we op de website hebben staan, zullen ook kunnen verschillen met wat er daadwerkelijk gefabriceerd wordt.

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Alhoewel graniet een sterk en zwaar materiaal is, is het toch belangrijk om te weten wat u niet moet doen om een granieten oppervlak te beschadigen. Een granieten blad is te vergelijken met kristal. Vermijd daarom scherpe voorwerpen, want dit kan het graniet kapotmaken. Het is mogelijk om hete pannen op het blad neer te zetten maar we raden u aan om zo voorzichtig mogelijk te zijn en een snijplank of onderzetter te gebruiken. Door het vrijkomen van bepaalde chemicaliën ontstaat er de mogelijkheid dat stoffen door het oppervlak worden geabsorbeerd. Hier hoeft u niet bang voor zijn, aangezien de chemicaliën die dit veroorzaken niet gebruikt worden bij dagelijks gebruik.

Het voorbeeld dat ik van graniet heb gezien heeft puntjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Deze puntjes ontstaan door de ruimte die er zit tussen de kristallen van de mineralen. Het voorbeeld is slechts een deel van een blad. Op het gehele blad zal het u niet opvallen dat er puntjes zijn. Het kan ook zo zijn dat u in der loop van de tijd kleine scheurtjes zult opmerken. Hier hoeft u u geen zorgen over te maken. Deze scheurtjes ontstaan door de hitte die veroorzaakt wordt tijdens de vorming van het graniet.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Dit is mogelijk, al raden wij u wel aan om een onderzetter of snijplank te gebruiken.

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Dit is mogelijk door middel van gemengde gekleurde epoxyhars en granietstof met de juiste kleur. U zult zich na de reparatie afvragen waar de schade zich ook al weer bevindt.

Kan graniet scheuren/barsten?

Graniet is een sterk materiaal en zal zijn natuurlijke staat bij dagelijks, normaal gebruik behouden. Tijdens het leveren en installeren, kunnen er enige complicaties ontstaan.

Vlekt graniet gemakkelijk?

Bij graniet is dit meestal niet het geval. Er zijn verschillende soorten graniet. Het kan zijn dat er een zwarte vlek ontstaat als er bijvoorbeeld voor een lange tijd water op ligt. Dit zal uitdrogen en verdwijnen. Niks om u zorgen over te maken. Wij sturen de bladen pas de deur uit, als de fabriek het blad heeft afgedicht.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet bestaat uit drie soorten mineralen: kwarts, mica’s en veldspaten. Dit stollingsgesteente ontstaat in de korst van de aarde door het stollen van magma. Calcium is een belangrijk bestanddeel van dit materiaal. Na het stollen, wordt het gepolijst in dunne deeltjes die vervolgens gebruikt kunnen worden voor keukenwerkbladen, badkamers en andere toepassingen.

Zijn granieten bladen duur?

Wij bieden u de laagste prijs van Nederland aan. U kunt zelf bepalen hoe duur u uw granieten blad wilt hebben. Dit hangt deels af van de soort steen en de bestanddelen die nodig zijn tijdens het fabriceren.

Wat is graniet?

Graniet is al miljoenen jaren oud en wordt tegenwoordig met de modernste machines en materialen bewerkt en geproduceerd. Vroeger werd het eerst heet gesmolten en vervolgens werd het rustig afgekoeld in de diepte van de aardkorst. De mineralen die op dat moment in het mengsel aanwezig aren, vormen het graniet. Kiest u voor een granieten blad, dan kiest u voor een uniek, hard en stevig materiaal van topkwaliteit.

Dit materiaal was in de oudheid vooral populair bij de oude Egyptenaren. Graniet werd bijvoorbeeld gebruikt in piramides. Wereldwijd is graniet nog steeds een materiaal wat goed van pas komt. Graniet wordt veel gebruikt voor het maken van vloeren en de keuken.

AANRECHTBLAD FABRIEK | VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja, wij leveren aan zowel consumenten als aan winkels, aannemers en meer. U kunt gerust contact met ons opnemen voor eventuele vragen.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

De kosten van showrooms, overschot aan personeel, tussenpersonen en grote voorraden hebben wij niet. Zo kunnen wij het mogelijk maken om u een scherpe prijs aan te bieden. Dit houdt niet in dat onze producten van mindere kwaliteit zijn. Integendeel! Wij leveren topkwaliteit voor de laagste prijs.

Waar biedt u uw diensten aan?

Aanrechtblad-graniet.nl levert zowel keukenwerkbladen van graniet en kwarts is Nederland, België en Luxemburg, oftewel in de Benelux.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

U kunt gebruik maken van het formulier op de website om een vrijblijvende offerte aan te vragen. U hoeft alleen in te vullen wat de afmetingen zijn, hoe u het wilt hebben en wat voor soort steen u wenst. U kunt alles in details aangeven, zodat wij een bijpassende offerte kunnen opstellen.

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Wij kunnen niet met zekerheid weten of het bestelde product ook daadwerkelijk met de juiste informatie gemaakt kan worden. Stel dat u nog wat wil veranderen, dan kunnen we dit nog aangeven als we contact opnemen. Service is voor ons erg belangrijk, want alleen zo kunnen wij u van het aller beste voorzien.

Kan ik monsters ontvangen?

Ja, dit kunt u bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

Wij zijn in zowel Nederland als in België en Luxemburg actie.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

We accepteren bankoverschrijvingen en contante betalingen.

Hoe lang duurt het voordat mijn keukenwerkblad wordt geplaatst?

Wij leveren en installeren de keukenwerkbladen zo spoedig mogelijk. Dit is binnen 8 weken na uw bestelling.

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is mogelijk, maar hier hangen een aantal voorwaarden aan vast. U heeft geschikt vervoer nodig dat een gewicht van minimaal 400 kilo kan houden. Daarnaast moet dit vervoer zijn voorzien van een A-frame, zodat de bladen rechtop blijven staan. Ook zijn er mensen nodig die het blad kunnen tillen. Tevens bent u verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen. Wij adviseren u om het te laten leveren en installeren door de deskundigen maar we laten de keus aan u.

Kan ik ergens anders een steen kopen die u kunt fabriceren?

Dit is niet mogelijk.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Als u nog twijfelt of geen keuze kunt maken, dan staat ons team altijd voor u klaar om u te helpen en te adviseren.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn keukenwerkblad nadat deze is geïnstalleerd?

Nee, dit hoeft niet. De keukenwerkbladen kunnen direct worden gebruikt. De wastafel zal gelijmd worden. U kunt deze beter een nachtje laten rusten, zodat u er zeker van bent dat het goed vast zit.

Wat hebt u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

U kunt bij ons op verschillende manieren een offerte aanvragen. U kunt uw plannen en ideeën op papier naar ons toesturen. U kunt ook bellen of op onze website gemakkelijk een offerteformulier invullen en opsturen. Vergeet niet uw gegevens (naam, telefoonnummer en e-mail) bij alle gevallen mee te sturen.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee. In de offerte staat alleen aangegeven wat er geleverd wordt.

INSTALLATIE | VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenwerkbladen ter plekke?

Nee, dit doen wij niet. Onze fabriek gebruikt machines die nodig zijn voor het snijden en slijpen en daarna vakmensen doen de rest. Het is niet mogelijk om dit op het eigen terrein van een klant te doen.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja. De voegen zijn minder dan 3 millimeter breed en niet erg hinderlijk.

Bevestigt u mijn wasbak?

Bij het installeren van het keukenwerkblad, wordt ook de wasbak bevestigt. De aansluitingen die daarbij horen, zoals de bewatering, kunnen wij niet doen. Als de wasbak erg zwaar is, dan moeten er ondersteunende frames worden gemaakt.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, dit is niet onze specialiteit. Dat zou u door een vakman moeten laten doen.

Wat kan ik bij het installatieproces doen om te helpen?

Het plaatsen van het blad heeft veel ruimte nodig. U kunt uw deuren tijdelijk verwijderen evenals eventuele meubelen, of andere dingen die niet van belang zijn. Dit zal het installeren gemakkelijker maken.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Wij raden u aan om dit niet te doen. Dit is ook niet mogelijk bij een bestaand keukenwerkblad. De producten die onder de bladen komen, mogen niet eerder gemonteerd worden als het blad nog niet geplaatst is.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Dit kan mogelijk zijn. We zullen er alles aan doen om dit te voorkomen, maar het is niet zeker of er onbeschadigde muren achterblijven. Het kan zelfs zo zijn dat het gips uitgehakt moet worden. Mocht u bezig zijn met het schilderen van de muren of iets dergelijks, dan adviseren wij u om verder te gaan na het installeren van het blad.

Kan ik mijn eigen montage regelen?

Indien u dit wenst dan is dit mogelijk. Bedenk wel dat er bepaalde voorwaarden aan zijn verbonden. Wij adviseren u wel om het blad te laten installeren door deskundigen.

KEUKENWERKBLAD VERZORGING EN ONDERHOUD | VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenwerkbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja. Dit hoeft u één of twee keer per jaar te doen. Zo weet u zeker dat uw keukenwerkblad langer mee gaat. Het afdichten voorkomt en vermindert de kans op bijvoorbeeld het intrekken van vocht. Dit kan gebeuren, omdat het materiaal nogal poreus is. Keukenwerkbladen van kwarts hoeft u niet te laten afdichten.

Hoe maak ik stenen keukenwerkbladen schoon?

Een stenen keukenwerkblad kunt u het beste schoonhouden door een schone, warme doek te gebruiken. Gebruik een mild, licht neutraal schoonmaakmiddel en geen schurende, bijtende schoonmaakmiddelen, zoals chloor, ammonia en citroenzuur.

Kunnen stenen keukenwerkbladen fysiek beschadigd worden?

Ondanks het feit dat steen erg sterk is, moet u wel oppassen met zware en botte voorwerpen. Dit kan zorgen voor krassen, gaten en het kan zelfs breken. De randen van het blad zullen sneller beschadigd raken dan het oppervlak. Vermijd schurende materialen, zoals een schuurspons. Dit kan namelijk alleen voor krassen zorgen.

Kan een stenen keukenwerkblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Dit kan tot een bepaalde mate. Het verwijderen van krassen is niet simpel en een keukenwerkblad van kwarts vergt een nog moeilijkere oplossing. Het is namelijk moeilijk om precies dezelfde kleur te vinden als het blad wat beschadigd is. Dit komt omdat kwarts maar uit één kleur bestaat.

Wat kan vlekken op stenen keukenwerkbladen?

Het vermijden van middelen, zoals verf, reinigers en nagellak remover minimaliseert de kans op permanente vlekken. Er kunnen vlekken ontstaan door wijn, alcohol en spattende olie tijdens het koken. Mocht dit gebeuren, maak het dan zo snel mogelijk schoon om verdere schade te voorkomen. Bij een keukenwerkblad van kwarts is dit een minder groot probleem, omdat dit materiaal niet zo poreus is als graniet. Dat houdt niet in dat u niet voorzichtig moet zijn.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn graniet keukenwerkbladen?

Er is voor elke soort vlek en materiaal wel een schoonmaakproduct die de vlek kan verminderen en verwijderen. Gebruik enkel vlekkenverwijderaars die gebaseerd zijn op water. Dit is handig voor het verwijderen van vlekken van wijn, sappen en meer. Voor het verwijderen van vet en viezigheid gebruikt u alkalische ontvetters. Deze zijn namelijk fosfaatvrij en hebben een snelle werking.

Kan ik hete pannen op het stenen keukenwerkblad zetten?

Ja, dit kunt u doen. Een stenen keukenwerkblad is hittebestendig maar wij adviseren u toch om dit te voorkomen of onderzetters te gebruiken uit voorzorg.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Natuursteen kan wel tegen een stootje, maar voor uw messen is dit wat minder. Wij adviseren u daarom om een snijplank te gebruiken.

Gratis offerte